MENIU

REVOLTĂTOR! Adevărata dimensiune a dezastrului cauzat de neglijența oamenilor și poluarea cu plastic

Imaginile revoltătoare ale unei foci care a murit strangulată de un inel de cauciuc prinsă în jurul corpului ei au cauzat indignare în Marea Britanie. Autoritățile trag un semnal de alarmă.

Foca a fost găsită în viață, pe o plajă din White Bay, Newcastle, acum o săptămână, dar a murit la puțin timp înainte ca veterinarii să intervină pentru a o salva.

Aceștia au găsit-o agonizând și s-au grăbit să o ducă la clinică, dar foca a murit în decurs de jumătate de oră, pe drum.

Foca, un mascul tânăr, a pătruns printr-un inel folosit la legarea coletelor, probabil pe când era pui și avea dimensiuni mai mici. Acesta a rămas atașat în jurul corpului ei, strangulând-o constant pe măsură ce a crescut.

Leziunile de pe piele arată clar suferința pe care vietatea a suportat-o în fiecare moment, iar cercetătorii sunt îngrijorați cu privire la pericolul poluării cu plastic și al neglijenței oamenilor în gestionarea acestei probleme.

Toți cei care s-au implicat în salvarea focii sunt indignați și dezamăgiți.

„Este, cu siguranță, unul dintre cele mai grave cazuri cu care ne-am confruntat. Unii dintre voluntarii care lucrează cu animale și sunt obișnuiți cu cazuri dificile nici măcar nu au putut privi fotografiile”, relatează Metro.

În apele de pe Terra, cantitatea deșeurilor de plastic aruncate fără discernîmânt a crescut considerabil. O evaluare aproximativă arată că există între 93.000 și 236.000 de tone de deșeuri de plastic care deja au intrat în ecosistem.

Situația reprezintă o bombă cu ceas pentru ecologie și pentru sănătatea tuturor ființelor vii de pe planetă, iar efectele pe termen mediu și lung sunt greu de cuantificat.