MENIU

Revoltă în stradă, pensionarii au ieșit să-și strige disperarea și nemulțumirea

Revoltă pe străzile din Atena. Pensionarii au ieșit în stradă pentru a cere majorarea pensiilor, pe fondul creșterii accelerate a prețurilor. 

În fața Parlamentului elen, în centrul Atenei, pensionarii au afișat banderole cerând "reducerea prețurilor la produsele esențiale" și "măsuri de protecție a sănătății", potrivit AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 1300 de persoane au luat parte la manifestație, potrivit poliției locale. Rata inflației în Grecia era în august, de peste 11 la sută. De asemenea, salariile și pensiile au suferit scăderi drastice în timpul crizei financiare din deceniul trecut și pe fondul austerității stricte impuse de creditori. 

"Cu creşterile de preţuri, pensia mea se evaporă în primele cinci zile ale lunii!", s-a plâns pentru AFP Georgia Farmakidi, preşedinta sindicatului pensionarilor de pe insula Rodos.

"În locuinţa noastră nu se va da drumul la încălzire anul acesta", a adăugat septuagenara, venită din insula din sudul Mării Egee pentru a participa la marşul din capitala elenă, organizat la apelul sindicatelor pensionarilor.

 

Mai multe articole despre:
pensionari grecia proteste pensie mica saracie