MENIU

Revoltă în educație: "Coaliția PSD-ALDE este incapabilă și trebuie oprită"

Liga Studenților Iași: "Coaliția de guvernământ este total incapabilă să redacteze un nou proiect al Legii Educației Naționale și trebuie oprită". Foto: edupedu.ro

Revoltă în educație. Studenții Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași susțin că, prin modificările aduse Legii Educației, PSD și ALDE distrug "în mod organizat sistemul de educație".

Studenții au analizat cele mai importante modificări pregătite și promovate de coaliția aflată la guvernare, PSD-ALDE, în materie de educație și cercetare, și au emis un comunicat, potrivit edupedu.ro.

”Liga Studenților (LS IAȘI) atrage atenția opiniei publice asupra existenței unor proiecte de lege pentru modificarea legislației privitoare la educație, prin care coaliția PSD-ALDE urmărește înființarea prin lege a instituțiilor de învățământ pentru minorități (cu dedicație pentru UDMR – problema liceului maghiar din Târgu Mureș), desființarea UEFISCDI pentru preluarea programelor de cercetare de către Ministerul Cercetării și Inovării și dinamitarea fondurilor pentru cercetare, precum și revenirea la editarea manualelor școlare prin intermediul unei edituri unice, de stat sau crearea unei legislații prin care să fie imposibilă retragerea titlurilor de doctor. Constatând haosul juridic creat de coaliția de guvernământ, Liga Studenților (LS IAȘI) consideră că aceasta este total incapabilă să redacteze un nou proiect al Legii Educației Naționale și trebuie oprită din a mai realiza pseudo-reforme în materie de educație” arată studenții în mesajul lor.

Citește mai multe aici!

Mai mult, facultățile din Capitală și din țară ies astăzi în stradă. Preț de câteva zeci de minute, de la ora 12:00, profesorii și studenții de la Litere și de la Filosofie, de la Universitatea din București, se alătură magistraților și întrerup activitatea, în semn de protest.

"Ne exprimăm solidaritatea față de inițiativele magistraților și ale specialiștilor în drept care solicită abrogarea OUG 7 și stoparea măsurilor care pun sub semnul întrebării bunul mers al justiției în România" este mesajul postat atât pe site-ul Universității București, cât și pe pagina de Facebook.

Demersul este susținut și în țară. Facultatea de Litere și Arte din Sibiu a ales să aplice aceeași măsură. 

Mai multe articole despre:
revoltă educaţie învăţământ