MENIU

Revoltă de proporţii într-o închisoare de maximă securitate din SUA. 8 poliţişi spitalizaţi

Forţele de ordine dintr-o închisoare de maximă securitate din Crescent City, California au deschis focul asupra deţinuţilor după ce o revoltă majoră a izbucnit în dimineaţa zilei de joi. În urma violenţelor, 15 persoane au fost spitalizate cu răni severe.

Revolta a survenit în urma unei disensiuni între doi deţinuţi, îzbucnită la ora locală 10:25. Gărzile au încercat să-i despartă, fapt care a generat haos printre cei prezenţi.

Forţele de ordine de la închisoarea de maximă securitate Pelican Bay au făcut iniţial uz de “agenţi chimici şi bastoane”, pentru a contracara atacurile deţinuţilor, conform declaraţiei purtătoarei de cuvânt al Centrului de Corecţie şi Reabilitare din California (CDCR), Vicky Waters.

“În timp ce agenţii de pază încercau să ţină în frâu doi bărbaţi care au generat violenţele, grupuri mari de deţinuţi din diferite sectoare ale închisorii se îndreptau în zona de conflict. Gărzile au fost copleşite de numărul deţinuţilor care îi atacau, astfel că au fost nevoite să facă uz de arme”, a continuat Waters.

Ofiţerii au tras 22 de focuri cu 14 mitraliere de mici dimensiuni. Opt membri ai echipei de pază şi şapte atacatori au fost spitalizaţi de urgenţă cu răni serioase, dar care nu pun viaţa în pericol. Dintre cei opt ofiţeri, şase au fost deja externaţi.

Inspectoratul General pentru situaţii de urgenţă a demarat o anchetă care să stabilească motivul izbucnirii revoltei.

Penitenciarul Pelican Bay este singura închisoare de maximă securitate din California şi se află la o distanţă de 21 de kilometri de graniţa cu statul Oregon.