MENIU

Revocare Kovesi. Dragnea, despre sesizarea CCR: Ca inginer, nu-mi dau cu părerea

Revocare Kovesi. Dragnea, despre sesizarea CCR: Ca inginer, nu-mi dau cu părerea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Pitesti, ca nu vrea sa-si exprime parerea cu privire la un eventual conflict de natura constitutionala intre Guvern si presedinte, dupa ce Klaus Iohannis a refuzat propunerea de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Dragnea a precizat ca il sustine in continuare pe ministrul Justitiei, Tuodrel Toader.

"Eu nu am pregatirea constitutionala a domnului presedinte Iohannis. Ca inginer, nu vreau sa-mi dau cu parerea", a afirmat Liviu Dragnea, miercuri dupa amiaza, intr-o conferinta de presa la Pitesti.

"Politic, il sustin pe ministrul Justitiei. Cred ca dincolo de ce cred eu sau presedintele sau oricine altcineva, judecatorii CCR vor decide", a precizat Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, sesizarea Curtii Constitutionale dupa refuzul sau de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca nu exista niciun temei si niciun conflict intre Guvern si presedinte pentru sesizarea CCR, noteaza ziare.com.

"Putem sa intelegem ca ministrul Justitiei este personal nemultumit ca nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici si pana la un conflict constitutional este cale lunga", a afirmat Iohannis.