MENIU

Reuniune consacrată crizei din Ucraina, la Munchen, cu participarea miniştrilor G7

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock/ Profimedia

Miniştrii afacerilor externe din ţările G7 vor organiza, pe 20 februarie, o reuniune consacrată crizei între Ucraina şi Rusia.

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, va prezida această reuniune care se va desfăşura pe marginea Conferinţei pentru securitate de la Munchen, care are loc în acest weekend, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului german, într-o conferință de presă, relatează Agerpres.

"Va fi vorba, în principal, despre continuarea concertării privind criza provocată de desfăşurarea de trupe ruse în apropiere de Ucraina", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit aceleiaşi surse, alte reuniuni sunt prevăzute "între Germania, Franţa şi Ucraina", dar se are în vedere "şi o reuniune a miniştrilor afacerilor externe din Germania, Franţa, Regatul Unit şi SUA".

Vicepreşedinta americană Kamala Harris şi secretarul de stat Antony Blinken, precum şi cancelarul german Olaf Scholz vor participa la Conferinţa de la Munchen, care se va derula de vineri și până duminică.

Până în prezent, niciun reprezentant al executivului rus nu şi-a anunţat participarea la conferinţă, mai arată sursa citată.