MENIU

Reţineri masive, după un protest anti-Putin în Rusia. 1600 de oameni au fost ridicaţi de Poliţie

Reţineri masive, după un protest anti-Putin în Rusia. 1600 de oameni au fost ridicaţi de Poliţie 

 Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a fost eliberat din detenţie în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică după ce fusese reţinut alături de alte aproximativ 1.600 de persoane. 

Update: Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a fost eliberat din detenţie în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică după ce fusese reţinut alături de alte aproximativ 1.600 de persoane la un protest faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin, care luni începe un nou mandat.

Aleksei Navalnîi a confirmat prin Twitter că a fost eliberat, informează agenţia Sputnik şi publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Potrivit agenţiei Interfax, liderul opoziţiei ruse este acuzat că nu a respectat ordinele autorităţilor şi va fi judecat pe 11 mai.

Aleksei Navalnîi a lansat un apel la organizarea de manifestaţii sâmbătă, înainte de ceremonia învestiturii lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat de preşedinte, scrie mediafax.ro.

Liderul opoziţiei ruse denunţă politicile autoritariste ale lui Vladimir Putin.

"Navalnîi a apărut în Piaţa Puşkinskaia din Moscova şi a fost reţinut imediat. Este un act absolut ilegal", a declarat Leonid Volkov, un alt politician de opoziţie.

Mii de persoane au participat la protestele din centrul Moscovei, iar autorităţile au mobilizat forţe importante, inclusiv elicoptere, pentru supravegherea manifestanţilor.

Aleksei Navalnîi, unul dintre liderii opoziţiei din Rusia, a fost reţinut sâmbătă de poliţie, în cursul unui protest faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin, relatează site-ul agenţiei Reuters. În total, autorităţile au reţinut circa 1.600 de protestatari.

Mai multe articole despre:
Rusia protest Vladimir Putin reţineri