MENIU

REŢETĂ: vinete umplute cu carne. Cel mai bun preparat de sezon!

Reţetă vinete umplute. Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt o mancare delicioasa potrivita atat pentru cina cat si pentru pranz.

Reţetă vinete umplute. Ingrediente (10 portii)

5 vinete
300 g carne tocata mixta (porc si vita)
100 g ceapa
150 g ardei gras
10 g usturoi
50 g pasta de tomate
25 g patrunjel
200 g rosii
50 ml ulei masline
75 g cascaval ras
sare si piper

Reţetă vinete umplute. Mod de preparare: Taiem vinetele in doua pe lungime si le scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Presaram sare in cojile vinetelor pentru a elimina apa.

Pregatim tocatura: taiem brunoise ceapa, ardeiul gras si usturoiul si le rumenim intr-o tigaie apoi adaugam carnea tocata. Tinem compozitia vinetelor umplute la foc mediu pana atunci cand carnea isi va schimba culoarea, dupa care punem miezul vinetelor, la randul lor taiate cuburi mari.

Peste aproximativ 5 minute se adauga in compozitia umpluturii, pasta de tomate, patrunjelul taiat marunt. Condimentam dupa gust.

Scurgem vinetele de apa adunata si apoi le rumenim timp de 3 minute in baie de ulei sau in cuptor. Le umplem cu amestecul obtinut. Aranjam feliile subtiri de rosii deasupra vinetelor umplute si le asezam intr-o tava. In cuptorul incins introducem tava in cuptor pentru aproximativ 30 de min., dupa ce am presarat peste vinetele umplute cascaval ras.

Sursa: culinar.ro