MENIU

Reţeta veche a prinţesei din China despre a că­rei frumuseţe se spunea că face şi florile de ruşine

Reţeta veche a prinţesei din China despre a că­rei frumuseţe se spunea că face şi florile de ruşine

Din cele mai vechi timpuri, fe­meile din China au folosit re­medii naturale în efortul lor de a-şi men­ţine tenul şi corpul fără cusur. Ju­decând după descrierile legendare ale frumuseţii unor împărătese, dar şi a fe­meilor de rând, efortul lor a dat roade. Iată câteva re­ţete de îngrijire, cu ingre­diente pe care le pu­teţi găsi în maga­zine naturiste, plafa­ruri şi farmacii.

Migdale şi miere

Reţeta aparţine unei prinţese a di­nastiei Tang, Yang Yuhuan, despre a că­rei frumuseţe se spunea că "face şi florile de ruşine".

Într-un castron cu apă caldă, turnaţi şi amestecaţi bine o lingură de ulei de migdale şi o lingură de miere. Înmuiaţi un prosop în castron, apoi aplicaţi-l pe faţă. După 2-3 minute, luaţi prosopul de pe faţă şi înmuiaţi-l din nou în bolul cu apă caldă, apoi aplicaţi-l pe faţă. Repetaţi de câteva ori, în total, proso­pul trebuie să stea pe faţă 20 de minute. Preparatul redă tinereţea, strălucirea, înmoaie şi netezeşte pielea.

Ulei de rozmarin şi ceai verde

O reţetă care stă la baza părului bo­gat şi strălucitor al chinezoaicelor: într-o cană de ceai verde adăugaţi şi amestecaţi o linguriţă de ulei esenţial de rozmarin. Turnaţi amestecul pe pă­rul umed, imediat după spălare, ca o clătire finală, apoi uscaţi în mod obiş­nuit. Ceaiul limpezeşte părul, îi dă supleţe şi strălucire, iar mătreaţa dis­pare.

Sursa: formula-as.ro

Mai multe articole despre:
China tratament ten reţetă chinezească