MENIU

Reţeta unei bătrâne care a ajuns la 102 ani -"Beau zilnic ce-mi place: o bere"

O bunicuță din Marea Britanie i-a uimit pe toți atunci când a spus ce consumă zilnic pentru a se menține în formă. Secretul longevității - cel puțin în cazul femeii de 102 ani - pare a fi o bere băuta în fiecare zi.

Mildred „Millie” Bowers va împlini 103 ani pe 31 august. „Totul ține de gene. Mă simt bine pentru că am o stare de sănătate bună. Beau o bere (pe zi-n.red.), la ordinul medicului”, a spus ea. Medicul lui Bowers i-a permis să bea zilnic o bere după ce femeia le-a mărturisit asistentelor cât de mult îi place băutură respectivă. Astfel, ea bea zilnic o halbă cu bere la ora 16:00.

Întrebată dacă alți vârstnici ar trebui să îi urmeze exemplul, bătrână a spus: „Da, dacă le place. Există oameni cărora nu le place cafeaua și oameni cărora nu le place ceaiul, eu vreau ca toată lumea să bea ce îi place”, a continuat Millie.

Millie Bowers nu este singura centenara care a pus pe seama alcoolului longevitatea sa. Agnes Fenton, de 111 ani, a declarat, când avea 105 ani că, începând de la 50 de ani, bea în fiecare zi trei beri și un pahar de Johnnie Walker Blue Label, scrie ea.md.

„Când aveam 100 de ani m-am uitat în oglindă și i-am mulțumit lui Dumnezeu că sunt încă aici. Și îi mulțumesc în fiecare dimineață”, a spus Fenton, care și-a sărbătorit ziua de naștere pe 1 august.