MENIU

Rețeta de fursecuri de Anul Nou gata în 10 minute. Au puțin zahăr și sunt prietenoase cu silueta

Foto arhivă

Silueta a fost supusă chinurilor, în perioada sărbătorilor de iarnă, iar lupta cu mesele copioase va continua până după Anul Nou. Așa că, o rețetă de dulciuri cu foarte puțin aport de zahăr este binevenită.

Rețeta de fursecuri de Anul Nou pe care ți-o propunem este economa, are că timp de pregătire 10 minute, iar cantitatea de zahăr este foarte mică.

Asta le face prietenoase cu silueta, alungând sentimentul de vinovăție atunci când le vei mânca!

Le poți pregăti într-o cantitate mai mare, apoi să le ambalezi în hârtie de sărbătoare, cu o fundiță delicată, pentru a le dărui celor dragi.

Ingrediente și mod de preparare

80 de grame de unt la temperatura camerei

80 de grame de ulei vegetal

80 de grame de zahăr

un ou

o linguriță de extract de vanilie

160 de grame de făînă albă

o linguriță de praf de copt

un vârf de cuțit de sare

Cu un mixer electric la viteză medie, combină untul, uleiul, zahărul, oul și vanilia până la omogenizare, aproximativ 1 minut. La viteză mică se adaugă făînă, praful de copt și sarea. Mai mixează timp de un minut, până când obții o bilă de aluat.

Înfășoară bilă de aluat în folie de plastic și pune-o la congelator timp de 5 minute. Încinge cuptorul la 190 de grade celsius și pregătește o tavă cu hârtie de copt.

Scoate aluatul de fursecuri din congelator, întinde-l bine pe o suprafață pe care ai presărat puțînă făînă. Taie fursecurile folosind forme speciale de Crăciun: steluțe, ghetute, brazi, clopoței sau în forme simple rotunde.

Pune în tavă și decorează cu biluțe colorate sau diverse alte decorațiuni din comerț. Lasă la cuptor aproximativ 10 minute, sub atentă ta supraveghere, pentru a nu se arde!

Servește-le calde sau reci!

Trucuri pentru aceste fursecuri de Anul Nou

Că să fii sigură că îți ies perfecte, poți aplică câteva trucuri! Ai grijă să cerni făînă înainte de a o folosi, pentru a obține un aluat aerat și fin.

Poți să folosești și făînă integrală, însă ideal este să folosești jumătate din cantitate făînă integrală și jumătate făînă albă.

În cazul în care nu ai mixer electric, poți face foarte ușor aceste fursecuri și cu ajutorul unui tel, apoi framanti cu mâna.

Dacă cumva îți iese aluatul prea tare pentru a fi manevrat, pune puțîn lapte. Dacă e prea moale, mai adaugă făînă.

Variațiuni ale fursecurilor de Anul Nou, că să nu simți lipsa zahărului

În cazul în care nu te încânta aromă simplă de vanilie, poți să folosești alte arome, care vor da o savoare aparte fursecurilor, astfel încât să nu observi cantitatea mică de zahăr.

De exemplu, folosește o lingură de cacao în aluat pentru a obține fursecuri ciocolatoase. Nu mai folosi decorațiuni înainte de a le bagă la cuptor, ci da-le prin ciocolată neagră topită pentru un plus de savoare.

Poți să optezi și pentru esență de portocale pentru un plus de aromă specifică Crăciunului!

Și, desigur, oricând poți să încorporezi în aluat și jumătate de linguriță (sau mai mult, după gust) de scorțișoară, care va oferi o tentă minunată de turtă dulce.

De asemenea, în locul decorațiunilor din comerț, poți să pui, peste fursecuri, nuci. Ori, renunți de tot la decorații și, după ce scoți aceste fursecuri de Crăciun din cuptor, cât sunt fierbinți, le dai prin zahăr pudra.

Orice varianta alegi, cu siguranță vei obține fursecuri delicioase! Ce zici, încerci? Poftă bună!

SURSA