MENIU

REŢETĂ BLAT PIZZA. Cum se prepară blatul de pizza perfect!

REŢETĂ BLAT PIZZA. Cum se prepară blatul de pizza perfect!

REŢETĂ BLAT PIZZA. Îţi place pizza, dar te-ai săturat să o tot comanzi de la diverse restaurante? Ei bine, dacă vrei să-ţi prepari una exact pe gustul tău, încearcă reţeta de mai jos.

REŢETĂ BLAT PIZZA. Dacă topping-ul îl poţi alege după bunul plac, cel mai important atunci când faci pizza acasă este să reuşeşti să prepari blatul perfect. Iată cum!

REŢETĂ BLAT PIZZA. În 300 de mililitri de apă rece se dizolvă drojdia la cub de 25 de grame sau un pliculeţ de drojdie uscată, se adaugă 50 ml de apă călduţă, o linguriţă de zahăr, jumătate de linguriţă de sare şi puţin ulei de măsline care, atenţie, este ingredientul-minune din blat. Acest amestec se omogenizează după care se adaugă în ploaie făină trecută prin sită, circa 600 de grame.

Se frământă aluatul cu mâinile până în momentul în care capătă o textură elastică şi se dezlipeşte cu uşurinţă de pereţii vasului, după care se lasă la loc călduţ, acoperit cu un prosop, timp de o oră, pentru a-şi dubla volumul.

REŢETĂ BLAT PIZZA. După ce creşte, aluatul se frământă pe un blat de lemn sau direct pe masa de la bucătărie, care în prealabil au fost pudrate cu făină, după care i se dă forma unei bile. Apoi se întinde blatul, de preferat cu mâinile, fără să te ajuţi de făcăleţ, dar nu toţi suntem răbdători, deci asta e o regulă care poate fi încălcată, fără a avea parte de consecinţe grave în privinţa produsului finit.

Mai departe, marii maeştri pizzari recomandă coacerea blatului în cuptorul cu lemne însă, şi cu un simplu aragaz putem reuşi să scoatem un blat nemaipomenit. Trebuie doar să ţinem cont de anumite sfaturi de la cei mai experimentaţi. Unul dintre aceste sfaturi este să pui blatul pe o piatră de copt ori, dacă nu ai la îndemână aşa ceva, să încingi foarte bine tava pe ambele părţi înainate să aşezi blatul.

REŢETĂ BLAT PIZZA. De asemenea, este indicat să pui blatul deja întins pe o foaie de copt şi abia apoi să adaugi topping-ul de legume (sos de roşii, mozarella, măsline, porumb, ardei gras, iute, prosciutto etc). Apoi se aşează pizza, cu tot cu foaia de copt, pe tava bine încinsă şi se lasă la cuptor, la foc mare, timp de 7-8 minute.

Mai multe articole despre:
reţetă blat pizza reţetă blat pizza