MENIU

Rețea de cazinouri ilegale conectate cu Rusia, descoperită în teritoriile ocupate din Ucraina! Venituri zilnice uriașe

<p>Veste proastă pentru clienţii cazinourilor din România</p>

O  întreagă rețea de cazinouri clandestine, conduse de o bandă care făcea afaceri secrete cu Moscova, a fost descoperită în teritoriile din Ucraina ocupate de armata rusă.

Potrivit publicației italiene Il Messaggero, citată de Rador, descoperirea a fost făcută în urma unor raiduri efectuate de Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) în peste 40 de case de jocuri de noroc ilegale, relatează G4Media.ro.

Aceste erau bine ascunse vederii,fiind strategic poziționate printre clădiri de birouri și depozite și se aflau din câte se pare în subordinea lui Volodimir Saldo, șeful administrației ruse din regiunea Herson, spun serviciile secrete ucrainene.

Organizația criminală, cu ramificaţii în regiunile Kiev, Jitomir și Herson, ar fi implicată în operațiuni de finanțare în beneficiul autorităților desemnate de Moscova, în schimbul unor favoruri și a unui tratament preferențial, mai arată sursa citată. 

Deocamdată nu se cunoaște cu exactitate care era natura acestor favoruri, însă, conform celor dezvăluite, datorită acestui sistem, gruparea infracțională a reușit să genereze profituri de peste 25.000 de euro pe zi. Dintre persoanele arestate, cel puțin șase oameni sunt acuzați că ar fi avut rol de lider în cadrul organizației.

”După eliberarea Hersonului, organizatorii cazinourilor s-au mutat la Jitomir, cu speranța de a scăpa de justiție. Acolo au decis să-și extindă „rețeaua”. În acest scop, între regiunile Jitomir și Kiev au fost deschise alte șase centre de jocuri de noroc. Zeci de oameni care lucrează pentru organizație s-au angajat în întreținerea acestora, în instalarea echipamentelor IT și în recrutarea de personal”, au declarat purtătorii de cuvânt ai SBU.

Nu este prima dată când jocurile de noroc, în special cele ilegale, dau bătăi de cap autorităților ucrainene, de când au fost din nou legalizate, în 2020.