MENIU

Restricțiile impuse în nordul Angliei, ridicate începând din 2 septembrie

Restricțiile impuse în nordul Angliei, ridicate începând din 2 septembrie

Guvernul britanic a anunţat, astăzi, ridicarea restricţiilor impuse în mai multe zone din nordul Angliei începând din 2 septembrie ca urmare a scăderii numărului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''Aceasta înseamnă că săptămâna viitoare, peste un milion de oameni se vor putea reuni cu rudele şi prietenii din afara casei lor, în conformitate cu regulile de distanţare fizică, pentru prima dată de când au fost anunţate restricţiile pe 30 iulie'', afirmă guvernul într-un comunicat de presă.

În aceste zone din Grand Manchester, West Yorkshire şi Lancashire, pistele de bowling, cazinourile şi locurile de joacă interioare vor putea, de asemenea, să-și redeschidă porțile, aşa cum s-a întâmplat din 15 august în restul Angliei.

Restricţiile în ceeaa ce priveşte întâlnirile dintre oameni din diferite rămân însă în vigoare în centrul Manchesterului, în Oldham, Pendle şi Blackburn în special, precum şi în Leicester (centru) din cauza unei prevalenţe încă ridicate a virusului.

Cea mai afectată ţară din Europa, Regatul Unit a înregistrat până în prezent aproximativ 41.500 de morţi la peste 330.000 de cazuri pozitive la noul coronavirus. 

Mai multe articole despre:
anglia coronavirus