MENIU

Restaurarea Catedralei Nôtre-Dame din Paris nu a început nici la un an de la incendiu

notre dame

A trecut exact un an de la incendiul care a distrus o parte din Catedrala Nôtre-Dame din Paris. Data de 15 aprilie 2019 va rămâne multă vreme în memoria telespectatorilor, care au văzut live, de oriunde se aflau, teribilul foc. Scăpat ca prin miracol de distrugerea totală, monumentul este acum un șantier imens, dar care este oprit. Motivul, izolarea provocată de COVID-19. Franța este în continuare în izolare, perioadă  a fost prelungită de autorități până pe 11 Mai.

Restaurarea nu a început la Nôtre-Dame nici la un an de la marele incendiu, iar specialiștii în patrimoniu încă se contrazic în ceea ce privește modul în care va fi refăcută catedrala. Deocamdată, cunoaștem doar ambiția președintelui Emmanuel Macron de a reface Nôtre-Dame până la Jocurile Olimpice din 2024, ce ar urma să fie găzduite de Paris.

Catedrala Notre-Dame din Paris sau Catedrala Doamna Noastră, cu referire la Fecioara Maria, este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, situată pe Île de la Cité, în centrul Capitalei franceze. Prima piatră la fundaţia clădirii a fost pusă în 1163. Catedrala a fost finalizată în 1345, după 182 de ani de muncă și este o capodoperă a stilului gotic timpuriu.

Mai multe articole despre:
monumente Notre Dame