MENIU

Resortul Lebăda Neagră deținut de Toma Sandu, închis de inspectorii DSV din cauza neregulilor grave

Resortul Lebăda Neagră deținut de Toma Sandu, închis de inspectorii DSV din cauza neregulilor grave

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) au închis resortul Lebăda Neagră, deținut de Toma Sandu, după ce au descoperit multiple nereguli în cadrul unei inspecții recente. Printre problemele identificate se numără mizerie de nedescris, alimente expirate, lipsa fișei de aptitudini și analize medicale a tuturor angajaților și alte nereguli grave constate în bucătăria resortului care puneau în pericol sănătatea consumatorilor. De asemenea, s-a constatat că resortul funcționa fără autorizațiile necesare de funcționare.

Toma Sandu a fost vizitat pe neașteptate în cursul zilei de sâmbătă de către inspectorii DSV Giurgiu, care au constatat nereguli grave ce puneau în pericol viața consumatorilor, dispunând astfel închiderea resortului. Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) au închis resortul Lebăda Neagră, deținut de Toma Sandu, după ce au descoperit multiple nereguli în cadrul unei inspecții recente. Printre problemele identificate se numără mizerie de nedescris, alimente expirate, lipsa fișei de aptitudini și analize medicale a tuturor angajaților și alte nereguli grave constate în bucătăria resortului care puneau în pericol sănătatea consumatorilor, fără a deține autorizațiile necesare de funcționare.

Conform Direcției Sanitar Veterinare Giurgiu, având în vedere cele constatate în Resortul Lebăda Neagră, unitatea a fost sancționată conform prevederilor HG 874/2005 cu modificările și completările ulterioare, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei și măsura de interzicere a desfășurării oricărei activități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor în unitatea situată în satul Podișor, comuna Bucșani.

Este incredibil cum în anul 2024 un resort de această anvergură funcționează de ilegal de cinci ani de zile fără a deține nicio autorizație de funcționare de la instituțiile statului(DSV, ISU și mediu), pregătind mâncarea în condiții insalubre fără o minimă respectarea a condițiilor  de igienă și siguranță alimentară, punând în pericol sănătatea și viața participanților la evenimente.

De asemenea nu respectă normele ISU de protecție a oamenilor care participă la evenimente, privind siguranța la incendii, punând în pericol viața acestora.

ISU Giurgiu ar trebui să ia măsurile legale, respectiv de a opri desfășurarea evenimentelor, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

În condițiile în care de 5 ani de zile Resortul Lebăda Neagră a organizat nunți și botezuri, fără a deține autorizație de securitate la incendiu, întrebăm de ce ISU Giurgiu nu a dispus închiderea operatorului economic până în prezent.

Ziarul Puterea își rezervă dreptul de a solicita ISU Giurgiu sub ce formă funcționează acest resort fără a deține de 5 ani de zile autorizație de securitate la incendiu.

Citește continuarea pe puterea.ro

Mai multe articole despre:
resort toma sandu dsv