MENIU

Republica Moldova începe campania de imunizare anti-Covid cu vaccinul trimis de România. Câte doze a primit Chișinău

Republica Moldova a primit vaccin anti-Covid de la România

România a trimis, sâmbătă, în Republica Moldova prima tranșă de vaccin anti-Covid din ajutorul promis de Președintele Klaus Iohannis. Este vorba despre 21.600 de doze AstraZeneca.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, pe Twitter, că dozele de vaccin livrate Republicii Moldova au ajuns sâmbătă după-amiază la Chişinău.

Un anunț în acest sens a fost făcut și de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de la sosirea avionului care a transportat dozele. Liderul de la Chișinău a mulțumit României și UE pentru sprijinul atât de necesar pentru a începe campania de imunizare.
”Vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns în Republica Moldova. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat acum câteva clipe pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Aceasta este prima tranşă din cele 200.000 de doze de vaccin din donaţia generoasă promisă de România pentru cetăţenii ţării noastre. Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană!”, a scris Maia Sandu. 

Președintele Republicii Moldova a precizat că vaccinarea va începe zilele următoare, fiind incluse în această primă etapă medici, angajați din sistemul medical și lucrători implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia.

”Este prima serie din cele 200.000 de doze pe care le oferim ca ajutor umanitar cetăţenilor moldoveni. Urmează şi restul în lunile următoare”, a scris și premierul Florin Cîţu pe Facebook.