MENIU

Republica Moldova a atins aproape 600 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

moldova

Încă 86 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova, vineri, numărul total ajungând la 591, a anunțat ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu. Printre cazurile noi se numără 17 lucrători medicali, inclusiv șapte din spitalul raional din Ștefan Vodă.

Spitalul a fost pus azi dimineață în carantină din cauza numărului mare de infecții printre cadrele medicale, sistându-se, între altele, primirea de noi pacienți. Este o nouă creștere record în decurs de o zi a cazurilor confirmate de infectare, dar autoritățile precizează că se poate datora majorării numărului de probe procesate, scrie Radio Europa Liberă Moldova.

Tot astăzi, a fost confirmat decesul unei doctorițe, de 65 de ani, de la Soroca, infectată cu noul coronavirus. Viorica Dumbrăveanu a spus că a mai decedat și „o persoană în vârstă de 67 de ani”, care era internată la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău și se afla în stare gravă, numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 în R. Moldova ajungând la un total de opt.

Mai multe articole despre:
Moldova