MENIU

Replica ŞOC a lui Godină, dupa ce un deputat cere desfiinţarea echipajelor de "pândari şi şobolani"

Un parlamentar PSD vine cu o propunere năstruşnică, să se desfiinţeze radarele formate din echipaje de poliţie, argumentând că românii "s-au săturat de aceşti pândari, care în loc să aibă rol de prevenţie, stau ascunşi că nişte şobolani să dea amenzi". Propunerea n-a rămas fără ecou şi lui Cătălin Rădulescu i-a răspuns chiar celebrul poliţist Marian Godină.

Ironic, aşa cum ne-a obişnuit poliţistul-scriitor, Godină admite că propunerea lui Rădulescu i-ar putea aduce o mulţime de susţinători. Totuşi, poliţistul are o altă sugestie pentru parlamentarul social-democrat.

"Domnule deputat, sunt convins că o asemenea postare va va aduce mulţi susţinători.
Dar ce aţi spune dacă aţi iniţia o lege care să facă imposibilă ocuparea unei funcţii de deputat de către o persoană care scrie 'paşte' cu 'p' mic, 'noştrii' cu doi 'i' şi 'nici-un' cu cratimă? Nu de alta, dar mie, miliţian pândar, care îmi iau salariul degeaba şi nu am 'nici-un' rol, mi se pare ruşinos că, în România, persoane care nu ştiu să scrie corect să poată iniţia legi. E 'decât' o sugestie", scrie pe Facebook Marian Godină, ajuns celebru pentru postările sale amuzante de pe reţelele sociale, dar şi pentru că a demascat abuzuri din Poliţie.

Replică lui Godină vine după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a scris pe Facebook că, după Paşte, va iniţia un proiect legislativ pentru desfiinţarea radarelor formate din echipaje de Poliţie, spunând că s-a săturat de agenţii "pândari" şi "şpăgari" care "stau ascunşi că şobolanii" pentru a-i amenda pe români, scrie Ziare.com.

"Voi Iniţia imediat după paşte, o iniţiativa legislativă de desfiinţare a radarelor formate din echipaje de Poliţie. M-am săturat şi cred că toţi românii s-au săturat de aceşti pândări, care în loc să aibă rol de prevenţie că în orice stat civilizat şi european, stau ascunşi că nişte şobolani, că să dea amenzi şi să penalizeze românii, având salarii din banii noştrii ai românilor. Iar în fiecare săptămâna auzim ştiri cum sunt reţinuţi, anchetaţi pentru mită, şpăgi şi abuzuri. În afară de a se purta abuziv cu fiecare conducător auto, dur, neelegant, nesociabil, şi a avea singură menire de a da amenzi şi a lua puncte, nu îşi au nici-un rol, pe banii românilor. Vom face aşa cum e în alte ţări europene, radare fixe după ce conducătorii auto sunt preveniţi prin tabele electronice care anunţă existenţa radarului. Voi avea nevoie de susţinerea tuturor conducătorilor auto. Aşa că le doresc Paşte Fericit, miliţienilor pândări, că vor avea un ultim paşte că pândări de radar. E timpul să mai eliminăm un abuz, nişte şpăgari şi unii care trăiesc pe banii noştrii ai românilor", a notat Rădulescu pe Facebook.

Alesul PSD care vorbeşte despre "şpagă" pe "banii românilor" este trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare că acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi dare de mită.