MENIU

REPLICA lui Ludovic Orban pentru Florin Cîțu despre „dictatura” din PNL: „E o glumă. Deși am fost sac de box, am condus partidul democratic”

REPLICA lui Ludovic Orban pentru Florin Cîțu despre „dictatura” din PNL Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ludovic Orban îi răspunde, după o zi, lui Florin Cîțu despre „dictatura” din PNL. Șeful PNL spune că afirmația acestuia este o glumă și lansează săgeți spre cei care l-au criticat. 

„E o glumă, e o glumă”, a răspuns Orban, întrebat de jurnaliști despre acuzațiile lui Cîțu.

„Pentru mine democraţia este fundamentală, şi în societate, şi în partid. Cred că în puţine perioade PNL a fost mai democratic decât în perioada în care am condus eu partidul.

Dovada cea mai bună este că se pot exprima în felul acesta şi că nimeni nu păţeşte nimic.

Deşi am fost sac de box pentru mulţi dintre colegii mei, am mers mai departe şi am condus partidul în mod democratic", a spus Orban, la sediul PNL.

Declarațiile președintelui PNL vin după tensiunile de la alegerile de luni pentru șefia PNL Sector 2.

Florin Cîțu a amintit despre o „dictatură” în PNL când s-a referit la sprijinul pentru Monica Anisie în cursa pentru șefia organizației PNL Sector 2.

„Monica, a venit rândul meu să te sprijin pe tine. Tu m-ai susţinut din primul moment în care mi-am anunţat candidatura şi aş vrea, cu permisiunea ta, să le spun oamenilor prin ce ai trecut atunci, pentru că ţi-a fost teamă să vii la acea poză, să vii lângă mine, ţi-a fost teamă de repercusiuni.

Aşa am ajuns în PNL, să-ţi fie teamă să ai o opţiune, să-ţi fie teamă să spui public că vrei să ai o opţiune, opţiunea ta. Asta nu este liberalism, asta e dictatură", a declarat Florin Cîțu la alegerile de luni de la PNL Sector 2.