MENIU

Reorganizare la Finanțe. Dispar 200 de posturi, inclusiv secretari de stat

Ministerul Finantelor

Ministerul Finanțelor Publice urmează să-și reducă schema de personal cu 202 posturi, inclusiv două din cele șase de secretari de stat. Potrviti unui comunicat, e vorba de posturi vacaante sau care nu sunt ocupate prin contract de muncă. 

Noua schemă a Ministerului Finanțelor ar ajunge la 1715 posturi, fără demnitari, potrivit proiectului de reorganizare prezentat de Hotnews. Cele 2 posturi de secretar de stat care dispar, împreună cu cele 8 posturi de personal aferente cabinetelor, nu erau ocupate în acest moment.

Proiectul de Hotărâre a fost în dezbatere de instituție.

“Menționăm că posturile care vor fi reduse sunt vacante și ocupate. Pentru posturile ocupate vor fi aplicate prevederile art. 518 și art. 519 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare, după caz. Mai menționăm că nu există posturi ocupate, de natură contractuală, care vor fi reduse prin această reorganizare. Totodată, reducerea cu două posturi de secretar de stat nu va afecta capacitatea managerială în cadrul ministerului”, se arată în nota de fundamentare.

Documentul prevede, de asemenea, o serie de comasări între diverse direcții din minister și chiar desființarea unora dintre ele.

Mai multe articole despre:
restructurare ministerul finantelor somaj virus covid