MENIU

Renumit medic pediatru, RĂPUS de noul coronavirus. Mesajul emoționant al colegilor

coronavirus Foto: Pixabay.com

Medicul neonatolog Emilia Biber din Hunedoara a murit, vineri, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de echipa spitalului în care a lucrat de o viață.

 

Emilia Biber, renumit medic în neonatologia și pediatria din Hunedoara, în vârstă de 70 de ani, a pierdut lupta cu virusul.

Colegii din Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara au transmis un mesaj emoționant în memoria Emiliei Biber și condoleanțe familiei acesteia:  

„Spitalul Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara este astăzi îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neonatologiei şi pediatriei hunedorene. Născută în judeţul Alba la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. Şi-a crescut cu dragoste şi devotament cei doi copii, fiica, Bianca, de profesie avocat şi fiul, Horaţiu, care a moştenit vocaţia mamei sale şi este medic în Germania.

Doamna doctor Biber a continuat să fie dăruită profesiei şi a fost prezentă cu generozitate printre noi până la sfârşit. A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru şi a fost mereu preocupată şi implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcţii. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foştii colegi”, a transmis, vineri, unitatea medicală pe pagina de Facebook.