MENIU

Renault se luptă să supraviețuiască crizei COVID-19. Soluția: un împrumut garantat de stat în valoare de 5 miliarde de euro

Situația Renault Group nu este deloc roză. Din contră. Informațiile apărute la începutul acestei săptămâni privind închiderea a patru uzine din Franța și două din Slovenia au fost dublate de o declarație făcută de ministrul francez al Economiei, care a recunoscut într-un interviu publicat în cotidianul Le Figaro că Renault se luptă să supravieţuiască în contextul crizei COVID-19.

"Cu privire la gravitatea crizei precum şi cu privire la situaţia companiilor, eu voi continua să spun adevărul: Renault se luptă să supravieţuiască", a spus Bruno Le Maire, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că nu a semnat încă împrumutul garantat de stat în valoare de cinci miliarde de euro solicitat de grupul Renault. "Continuăm discuţiile în cadrul planului de sprijinire a industriei auto. Cerem constructorilor să îşi asume angajamente în trei direcţii: vehiculele electrice, respectarea sub-contractanţilor şi menţinerea în Franţa a celor mai avansate activităţi tehnologice", a arătat acesta.

Surse citate de Reuters afirmau, la începutul acestei săptămâni, că Renault ar fi ajuns la un acord cu băncile pentru un împrumut garantat de stat în valoare de cinci miliarde de euro. Acest împrumut garantat de stat, la care Renault lucrează de aproximativ o lună, ar urma să fie în scurt timp supus aprobării Consiliului de Administraţie, înainte de a fi aprobat oficial de Ministerul de Finanţe.

Producător de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. 

Mai multe articole despre:
renault franta criza economica