MENIU

REMUS PRICOPIE: "Jumătate dintre copiii din România nu ajung să ia BACALAUREATUL"

PRICOPIE: Jumătate dintre copiii din România nu reuşesc să dea Bacalaureatul

REMUS PRICOPIE Jumătate dintre copiii din România nu ajung să ia Bacalaureatul. Fie abandonează şcoala, fie nu sunt înscrişi deloc. Autorităţile se dovedesc incapabile să readucă pe linia de plutire sistemul de Educaţie din ţara noastră. Zeci de mii de copii abandonează şcoala în fiecare an, alungaţi de sistemul de predare învechit, iar dascălii sunt tot mai lipsiţi de motivaţie. O recunoaşte chiar ministrul Educaţiei, REMUS PRICOPIE, care dă însă vina pe cei dinaintea sa.

"Din 200.000 de copii 56.000 nu au fost in stare sa ia nota 5 examenul de romana si matematica la sfarsitul clasei a VIII-a", a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. "Suntem una din tarile EU unde tinerii parasesc scoala inainte de terminarea invătamantului obligatoriu", mai spus REMUS PRICOPIE.

Acestea sunt rezultatele pe care ministrul Remus Pricopie le prezintă la un an de când a preluat conducerea Învăţământului. O parte din probleme le aruncă, însă, în sarcina foştilor şefi din Educaţie.

"Aceasta tara a decis ca nu mai are nevoie de scoli profesoionale. De doi ani ne chinuim sa le reinfiintam", a spus ministrul REMUS PRICOPIE.

Lipsa instituţiilor care să instruiască şi practic, nu doar teoretic, tinerii acestei ţări se reflectă în numărul şomerilor ce ajung o povară pentru statul român. Unu din cinci tineri care au terminat liceul anul trecut a solicitat indemnizaţie de somaj, ceea ce înseamnă un minus la bugetul de stat de aproape două milioane de euro.

O radiografie a celor 13 luni de când ocupă fotoliul ministerial arată că REMUS PRICOPIE a a răspuns problemelor din învăţământ cu promisiuni, viziuni şi analize. Iar lupta împotriva şpăgii se poartă cu un cod etic inexistent şi cu legi ce nu permit sancţionarea profesorilor corupţi. Singurele modificări concrete au fost revenirea la o serie de principii ce funcţionau înainte de 2008 şi introducerea unor testări suplimentare pentru elevii din generală şi liceu.