MENIU

Remedii rapide pentru bolile reumatice. Ce să faci ca să scapi de dureri

<p>5 lucruri pe care să NU le faci c&acirc;nd te doare spatele</p>

Atentie la toamnă indiferent ce vârstă aveți! Afecțiunile cauzate de frig se instalează pe furiș, devreme, și fac ravagii mai târziu! 

Toamna ne suprasolicită sistemul vascular. Afecţiunile reumatice sunt frecvente acum. Temperaturile scăzute şi umiditatea cresc sensibilitatea articulaţiilor chiar şi în cazul tinerilor.

Artrita si reumatismul sunt accentuate de vremea de toamna! Prima se refera la bolile care afecteaza articulatiile. Termenul de reumatism este folosit la modul general pentru afectiunile care ataca tesutul conjunctiv al articulatiilor si al oaselor. Nu exista, practic, nicio tulburare numita reumatism.

Este vorba doar despre un termen folosit in cele peste 100 de bolile reumatice. Acestea se plaseaza nu doar pe articulatii, dar si pe muschi, oase, tendoane, pe piele sau chiar la nivelul organelor.

Bolile reumatice sunt cronice si de lunga durata. Sunt boli manifestate prin inflamare, roșeață, rigiditate, încălzire și durere. Simptomele includ si mobilitatea redusa a articulatiilor, scaderea in greutate si umflaturi ferme sub piele. Tratamentul bolilor reumatice este dificil.

De pe urma artritei reumatice, cel mai mult au de suferit genunchii si mainile. Persoanele cu această boală se pot simti chiar bolnave și obosite, și, uneori fac febra.

Artrita reumatica poate fi moderata sau poate avea simpotme severe, pe durata intregii vieti. Femeile in varsta sufera frecvent de artrita reumatica. Dar boala poate apare chiar si copii sau la adultii tineri, nu doar la batrani. Mostenirea genetica, problemele hormonale si mediul inconjurător, adica temeperarurile scazute si precipitatiile, sunt factori declansatori ai artritei reumatice.

Frigul si umezeala lasata in urma de ploi provoaca dureri. Motivele pentru care suferinta de incheieturi creste in intensitate cand vremea este urata nu sunt cunoscute cu exactitate. Cercetarile au identificat, insa, o legatura intre inflamarea articulatiilor si presiunea atmosferica.

Articulatiile afectate de reumatism produc exces de lichid, in defavoarea tesutului cartilaginos care ar impiedica frecarea si erodarea acestora, iar articulatia devine umflata si calda.

O alta posibila cauza a aparitiei durerii articulare odata cu racirea vremii este contractarea vaselor de sange, care duce mai departe la contractarea muschilor si a articulatiilor, factor favorizant al intensificarii durerii.

Băile fierbinți, acupunctura, homeopatia, analgezicele și antiinflamatoarele, alimentația sanatoasa cu fructe, legume, cereale de ovăz, orez, controlul greutății, mișcarea ușoară și constantă previn și ameliorează disconfortul bolilor reumatice. 

Odată instalate, bolile reumatice revin pe parcursul întregii vieţi. Medicii spun, însă, că acestea pot fi ţinute sub control cu un regim de viaţă special.