MENIU

Remedii pentru petele pigmentare - Aceaste rețete combină ingrediente pentru tonifierea și albirea pielii

Petele maronii, cunoscute și sub numele de melasmă, sunt pigmentații ale pielii care afectează în special următoarele zone: obrajii, fruntea, buza superioară și gâtul. Acestea sunt cauzate în general de sarcină, administrarea de pilule contraceptive, schimbări hormonale, menopauză sau expunerea excesivă la soare. Descoperă în cele ce urmează cele mai bune remedii pentru petele maronii de pe piele!

Remediu cu lapte praf

Așa cum am menționat deja, melasma este o decolorare a pielii care nu se poate trata peste noapte, dar care poate fi diminuată sau eliminată complet. Această cremă de albire preparată acasă este unul dintre cele mai bune remedii pentru petele pielii.

Ingrediente

  • 2 linguri de lapte praf
  • 20 picături de peroxid de hidrogen (apă oxigenată)
  • 2 picături de glicerină

Mod de preparare

Amestecă într-un vas toate ingredientele până obții o pastă. Aplic-o pe zonele afectate și las-o să acționeze timp de 20 de minute. La sfârșit, clătește cu apă rece și aplică o loțiune de protecție solară.

Loțiune pentru petele maronii

Această rețetă combină ingrediente pentru tonifierea și albirea pielii cu un exfoliant menit să elimine celulele moarte asociate petelor maronii. Ambele proprietăți sunt excelente pentru tratarea melasmei, motiv pentru care, dacă folosești această loțiune în fiecare zi, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ingrediente

  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 4 linguri de oțet de mere
  • ½ cană de apă
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Dă apa în clocot și apoi adaugă pătrunjelul pentru a prepara un ceai. Lasă amestecul să se răcească puțin, apoi adaugă oțetul de mere și zeama de lămâie. Strecoară lichidul, apoi adaugă loțiunea obținută într-o sticlă cu pulverizator. Aplic-o pe zonele cu pete în fiecare seara, înainte de culcare.

Citește continuarea pe dozadesanatate.ro

Mai multe articole despre:
remedii pete pigmentare pete maronii