MENIU

Remedii naturiste pentru arsurile solare - Cum accelerezi procesul de vindecare a pielii

Remedii naturiste pentru arsurile solare

Remedii naturiste pentru arsurile solare. Pentru atenuarea durerilor și usturimilor cauzate de arsurile solare, dar și pentru a accelera procesul de vindecare a pielii, poți folosi remedii naturiste.

Remedii naturiste pentru arsurile solare. Poți folosi o serie de remedii naturale pentru atenuarea durerilor și usturimilor cauzate de arsurile solare, dar și pentru a accelera procesul de vindecare a pielii.

Un duș rece

Senzațiile de usturime și bufeurile cauzate de arsurile solare pot fi remediate cel puțin pe moment de un duș rece. Poți face chiar o baie în cada plină cu apă călduță, în care să pui un pahar de oțet de mere pentru reechilibrarea pH-ului pielii. Și uleiul esențial de lavandă (ori cel de mușețel) are efect calmant asupra pielii, iar dacă vrei să scapi de roșeața specifică pielii arse de soare, poți adăuga două căni de bicarbonat de sodiu în apa din cadă.

Aloe vera

Probabil cel mai cunoscut, dar și cel mai eficient ingredient natural folosit pentru tratarea arsurilor solare, aloe vera hidratează pielea și accelerează regenerarea acesteia.

Comprese cu lapte rece

Compresele cu lapte rece aplicate direct pe piele creează o barieră proteică care ajută la vindecarea pielii.

Castraveți

Aceste legume conțin antioxidanți de preț pentru piele, dar au și proprietăți analgezice. Răcește castraveții în frigider apoi pune-i în blender pentru a-i transforma într-o pastă. Aplică pasta de castravete pe zonele arse de soare și las-o să acționeze în jur de 10 minute.

Iaurt

Conținutul de probiotice al iaurtului grăbește vindecarea pielii arse de soare. Alege un iaurt gras și lasă-l să acționeze în jur de 10 minute, apoi fă-ți un duș rece pentru a-l îndepărta.

Ceai negru

Ceaiul negru nu este numai gustos, însă este și extrem de eficient atunci când vine vorba despre reducerea nuanței de roșu a pielii, specifice arsurilor solare. Folosește comprese cu ceai negru rece, direct de la frigider, pe pielea arsă de soare. Acidul tanic din ceaiul negru are un efect răcoritor asupra pielii.

Ulei de cocos

Extrem de hidratant, uleiul de cocos are calități nutritive extrem de benefice pentru pielea arsă de soare. Aplică ulei de cocos pe pielea arsă, însă după ce îl ții la frigider, pentru a te bucura și de un efect răcoritor.

Citește continuarea pe doc.ro

Mai multe articole despre:
remedii soare arsuri natural