MENIU

Remedii naturale pentru tratarea durerilor de cap

Remedii naturale pentru tratarea eficientă a durerilor de cap

Cele mai multe persoane care se confrunta cu dureri de cap ocazionale aleg sa ia o pastila si scapa de probleme. Nu acelasi lucru se poate spune si despre cei care sufera de migrene, ale caror simptome nu dispar atat de usor. Iata cateva remedii naturale pentru dureri de cap care sa te tina departe de medicamentele agresive, cu efecte secundare neplacute.

Desi cercetatorii nu au reusit sa stabileasca cauza exacta a aparitiei migrenelor, ei inteleg schimbarile fiziologice care se produc cand acestea se declanseaza. Cand celulele nervoase devin suprastimulate, ele elibereaza substante chimice care provoaca inflamarea vaselor de sange din creier si gat. Remediile naturale de mai jos rezolva tocmai aceasta problema si reduc frecventa si intensitatea durerilor de cap recurente.

Efortul fizic regulat, un remediu natural pentru durerea de cap

Exercitiile fizice reprezinta o varianta de tratament pentru persoanele care sufera de migrene, iar studiile recente confirma eficacitatea acestora in ameliorarea problemei.

Intr-o cercetare realizata in anul 2011, la Universitatea din Gothenburg (Suedia), oamenii de stiinta au descoperit ca aerobicul ajuta la prevenirea migrenelor in aceeasi masura ca medicamentatia speciala pentru aceasta afectiune (topiramat). O treime dintre voluntari au folosit bicicleta stationara timp de 40 de minute, de trei ori pe saptamana, in vreme ce o alta treime a fost tratata cu topiramat, crescandu-se treptat doza pana la cea maxima suportata de corp (200 miligrame pe zi). Exercitiile fizice si topiramatul au produs o scadere similara a numarului de cazuri de migrene, insa 33% dintre cei tratati cu topiramat au avut si reactii adverse.

Citeşte articolul integral pe divahair.ro.