MENIU

Regiunea separatistă Doneţk din Ucraina şi-a deschis o aşa-numită "ambasadă" la Moscova. Oficial pro-rus: Situația de pe teren "s-a agravat drastic"

Donețk, Ucraina

Regiunea secesionistă Doneţk din Ucraina şi-a deschis, marţi, o aşa-numită "ambasadă" la Moscova.

Natalia Nikanorova, "ministru de externe" al republicii pro-ruse autoproclamate în estul Ucrainei, a apreciat cu această ocazie că situaţia de pe teren "s-a agravat drastic" în ultimele zile, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Întrebată despre intenţia regiunii sale de a se uni cu Rusia, ea a răspuns: "Nu ne grăbim. Obiectivul principal este să eliberăm republica. Apoi va avea loc un referendum, la momentul potrivit, şi vom vedea care va fi voinţa poporului".

Într-o astfel de situaţie, statutul "reprezentanţei diplomatice" a Doneţkului se va modifica, a arătat aceasta, în prezenţa "ambasadoarei" Olga Makeeva.

Cele două au discutat cu presa în curtea imobilului din centrul Moscovei, unde va funcţiona așa-numita "ambasada", protejată de un dispozitiv de poliţie. La eveniment nu a asistat însă niciun oficial rus de rang înalt.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut, în luna februarie, independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk din bazinul Donbas din estul Ucrainei, înainte de a ordona invadarea Ucrainei, mai arată sursa citată.