MENIU

Regina Angliei, de 95 de ani, și-a anulat toate întâlnirile după ce a fost confirmată COVID-19 - Cum se simte

Regina Angliei, de 95 de ani, și-a anulat toate întâlnirile după ce a fost confirmată COVID-19

Regina Angliei și-a anulat toate întâlnirile și audiențele din această săptămână. Anunțul vine după ce Elisabeta a II-a, de 95 de ani, a fost confirmată cu coronavirus acum patru zile.

Regina Elisabeta a II-a, testată pozitiv cu noul coronavirus duminică, şi-a anulat cele două audienţe programate pentru joi în sistem de videoconferinţă şi nu va participa la niciun alt angajament oficial în această săptămână, a anunţat biroul de presă de la Palatul Buckingham, citat de AFP. Și marți şi-a anulat angajamentele online pentu că încă prezenta simptome uşoare asemănătoare unei răceli după ce a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Cele două audienţe programate pentru joi „vor fi amânate la o dată ulterioară", potrivit comunicatului. Însă documentul nu menționează nicio informaţie suplimentară despre starea de sănătate a reginei britanice, în vârstă de 95 de ani.

Dar regina a participat la întâlnirea cu premierul Boris Johnson - audienţa telefonică săptămânală, chiar cu o zi înainte. Informațiile privind starea sa de sănătate sunt în continuare contradictorii. Deși oficial nu sunt oferite detali idespre starea sa de sănătate, potrivit unei surse apropiate Casei Regale, citată de The Sun, „simptomele reginei au dispărut: „A trecut deja peste COVID. Este uimitor că a făcut-o atât de repede. Test pozitiv duminică, întâlnire cu prim-ministrul miercuri. Nu-i rău pentru 95”, notează DailyMail.

„Majestatea Sa continuă să îndeplinească sarcini uşoare. Niciun alt angajament nu este prevăzut pentru această săptămână”, a anunţat joi Palatul Buckingham.
În urmă cu o săptămână regina Angliei mărturisea că se simte obosită și se mișcă cu greutate.