MENIU

Regimul lui Putin sancționează UE după pierderile din războiul cu Ucraina - Răspunsul rapid de la Bruxelles

Regimul lui Putin sancționează UE după pierderile din războiul cu Ucraina - Răspunsul rapid de la Bruxelles

Regimul Vladimir putin a anunțat expulzarea mai multor diplomați ai Misiunii Uniunii Europeani la Moscova. Bruxelles a reacționat imediat și a acuzat Moscova de noi represalii din cauza războiului din Ucraina.

Moscova a declarat 18 membri ai delegației UE în Rusia „ersona non grata.

Membrii personalului diplomatic „trebuie să părăsească teritoriul Federației Ruse în viitorul apropiat”, a anunțat Ministerul rus de Externe. În comunicat se menționează că decizia vine în urma „acțiunilor neamicale ale statelor UE”

Bruxelles a transmis Rusiei că ordinul este „nejustificat, fără temei”, adăugând că „nu există niciun motiv pentru decizia de vineri a autorităților ruse în afară de un nou pas în represaluii”.

În ultima lună, zeci de diplomați ruși au fost expulzați de țările UE. La sfârșitul lunii martie, Irlanda, Belgia, Țările de Jos și Republica Cehă au expulzat, în total, 43 de angajați de la misiunea diplomatică rusă, suspectați de spionaj, scrie BBC.

Apoi, pe 5 aprilie, UE a declarat persona non grata un număr de 19 ruși pentru „angajarea în activități contrare statutului lor diplomatic”.