MENIU

Regele Charles al III-lea este un iubitor al României - Satul Viscri, locul său de suflet

Regele Charles al III-lea este un iubitor al României

Regele Charles al III-lea este un iubitor al României. Chiar înainte de încoronare, noul monarh al Marii Britanii a transmis un mesaj pentru România în care a spus că nu va uita niciodată experiențele trăite în țara noastră. Regele are zece proprietăți la noi în țară și vine în vizită constant. Deține terenuri și case în întreaga lume, dar printre favoritele sale sunt cele din Transilvania. Cea mai cunoscută este casa din Viscri, localitate pe care a și plasat-o rapid pe harta turistică. 

În urmă cu 25 de ani, suveranul a venit pentru prima dată în Transilvania și a fost impresionat de obiceiuri, oameni și peisajele unice. Astfel că, în anul 2006 acesta a cumpărat casa din Viscri. Încă de atunci, localnicii și satul din județul Brașov se bucură de popularitate. Îndrăgostit iremediabil de România, suveranul și-a dorit să aibă un loc în țara noastră, unde să revină de fiecare dată când are ocazia. 

A înfiinţat la noi în țară şi o fundaţie şi a devenit de-a lungul timpului un adevărat ambasador al valorilor tradiţionale româneşti, peste graniţă.
Localnicii sunt bucuroși că au avut ocazia să îl cunoască pe suveran.

În România, Regele Charles are în total nu mai puțin de 10 proprietăți. Printre acestea se numără și conacul Apafi din judeţul Sibiu, patru case pe Valea Zălanului și alte patru într-un sat din Maramureș. 

Mai multe articole despre:
charles incoronare mesaj viscri