MENIU

Regal nautic la Eforie Nord, unde are loc Regata „Poseidon 2015”

În jur de 30 de yachturi cu vele și peste 200 de performeri participă la Regata „Poseidon 2015”, un adevărat regal nautic care se desfășoară la Eforie Nord în perioada 19-21 iunie.

Evenimentul reprezintă prima etapă a Trofeului Black Sea Sailing, inclus în calendarul competițional stabilit de Federația Română de Yachting pentru anul 2015, relatează Agerpres.

Potrivit organizatorilor competiției, startul regalului nautic a fost dat vineri seară, când echipajele erau așteptate să participe la ședința tehnică, prima zi de competiție fiind sâmbătă.

"Regatta Poseidon va fi compusă dintr-o cursă offshore, cuprinsă între Marina Eforie Nord și un reper aflat în zona de sud a litoralului românesc, precum și două curse inshore, în largul Marinei Eforie Nord. Astfel, startul primei curse se va da sâmbătă, în jurul orei 10.00.

Prima zi de competiție se va încheia cu o petrecere în Marina Eforie, un prilej de socializare a concurenților, dar și de relaxare și distracție cu muzică și dansuri grecești alături de Ionuț Galani și Ansamblul de dansuri grecești Asteria din Constanța.

Etapa inshore din cadrul Regattei Poseidon 2015 va avea loc pe 21 iunie, iar probele se vor desfășura în zona Marinei Eforie. Concurenții vor avea astfel posibilitatea să își completeze punctajul necesar în departajarea finală", au menționat, printr-un comunicat remis presei, reprezentanții asociației Black Sea Sailing.

Competiția se desfășoară conform prescripțiilor ISAF (International Sailing Federation) și ORC (Offshore Racing Congress), iar ambarcațiunile sunt împărțite în două clase: Racer și Cruiser.

Festivitatea de premiere va avea loc la finalul celei de a doua zile de competiție, laureații fiind desemnați și premiați în prezența publicului, în incinta marinei de la Eforie Nord.

Regata Poseidon este organizată de Asociația „Black Sea Sailing” în parteneriat cu Clubul Nautic Român, FAPT Sailing Club și Clubul Sportiv Black Sea Competition, cu sprijinul Marinei Eforie și Sail Adventures.

Trofeul Black Sea Sailing se află la a patra ediție și este compus din două etape: Regata Poseidon (19-21 iunie) și Regata Callatis (28-30 august). Acestea, împreună cu alte trei etape, Regata Regina Maria (29-31 mai), Regata Life Harbour (24-26 iulie) și Regata Bricul Mircea (14-17 august), formează Romania Cup 2015, organizată în parteneriat cu Life Harbour și Yacht Club Regal Român.