MENIU

Regal Dorel Vişan, la Realitatea TV. Cine a asasinat satul românesc autentic?

Actorul Dorel Vişan a fost invitatul lui Rareş Bogdan, la Realitatea TV, la emisiunea Jocuri de Putere. Artistul a vorbit, cu tristeţe, despre schimbările prin care a trecut satul românesc şi cum sunt afectaţi românii.

Dorel Vişan a caracterizat, scurt, starea în care se află ţăranul român în 2015: "Nu mai are nici măcar pene să îşi pună la coif".

"Ţăranul român nu mai are nici pene să îşi pună în coif. Nu mai ţine nici găini. Vaci nu mai
ţine de mult, porci nici atât,. Ţăranul român nu mai e ţăran, sau e fermier, sau a uitat satul care e locul de formare al rădăcinilor. Copiii formaţi la ţară erau la şcoală mai ascultători, mai răbdători. Bunul simţ se duce o dată cu generaţiile care se duc...

A trecut vremea când ne dădeam cu sapa în cap pentru pământ. Cineva râdea, spunând că poezia ar trebui întoarsă şi că astăzi se potriveşte nu "Eu vreau pământ" ci ca pământul să spună "Eu vreau ţărani". Şi preşedintele Băsescu şi-a primit deja banii pe producţia din terenurile sale.

Mă doare sufletul să văd că ţăranii români stau şi râd de cei care muncesc. Satul românesc a fost o formă de organizare extraordinară, o relaţie triplă: întâi dascăl-preot, apoi notarul-primarul. La mine în sat primarul a fost toată viaţa primar, toată lumea îl ştia, ajuta oamenii, era cinstit. Acum partidele aleg primarii. Ce încredere poţi să ai?  Preotul era sfătuitorul oamenilor, era cel care se ocupa de sufletele oamenilor. Omul fără Dumnezeu nu e nimic", a conchis actorul. 

Mai multe articole despre:
Dorel Vişan dorel vişan realitatea tv