MENIU

Reformă la Academia Națională de Informații! Adrian Ivan și Iulian Fota, noii șefi ai instituției

Adrian Ivan, profesor universitar, ocupă funcția de coordonator al activității Școlii Doctorale din cadrul Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV), iar Iulian Fota, conferențiar universitar, a fost numit director al Colegiului Național de Informații, potrivit unui comunicat remis de ANIMV. 

Adrian Ivan a absolvit Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, deține diplomă de studii avansate în Istorie Contemporană și Relații Internaționale, efectuate în cadrul aceleiași facultăți, precum și o diplomă de studii avansate în domeniul studii europene, eliberată de Institutul European al Universității din Geneva, Elveția.

Domeniile de cercetare și expertiză ale lui Adrian Ivan sunt relații internaționale și studii de securitate, minorități naționale și etnice în relațiile internaționale, analiza politicilor de securitate și guvernanță europeană și internațională.

"Doresc ca noua Școală Doctorală să se bazeze pe performanță și pe criterii de integritate și etiă universitară. Vin dintr-o școală civilă, orescă să se regăsească aceeași zonă de performanță și la Academia Națională de Informații. Din câte pot să vă spun, pentru că fac o analiză amănunțită a ceea ce s-a întâmplat acolo, lucrurile au scăpat într-o direcție neconformă de multe ori. Trebuie să pornim de la încrederea între oameni. Sunt conducători de doctorat foarte buni în Academie. Iar în momentul acesta, Oprea, Oprișor sau Toma Gheorghe nu mai sunt în această școală", a declarat, la Realitatea TV, Adrian Ivan. 

Iulian Fota este absolvent al studiilor de licență din cadrul Institutului român de construcții civile și industriale și al studiilor de master din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, specializarea Relații internaționale.

În prezent, este conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, iar de-a lungul timpului a ocupat diverse funcții în sistemul public, precum consilier prezidențial pentru securitate națională, director al Colegiului Național de Apărare, consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică și politica de apărare, din Ministerul Apărării Naționale.

Mai multe articole despre:
Iulian Fota animv adrian ivan