MENIU

Referatul DNA pentru arestarea preventivă a lui Mazăre: Traseul mitei în cadrul Primăriei

Nivelul sumelor plătite ilegal la nivelul Primăriei Constanța pentru eliberarea unor certificate de urbanism sau autorizații de construcție depindeau de rangul funcționarului care le primea, se arată în referatul prin care procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă a primarului Radu Mazăre.

Potrivit procurorilor, "practica existentă la nivelul Primăriei Constanța de a emite certificate de urbanism și autorizații de construire contra unor sume de bani și existența unor tarife diferite — mici pentru micii funcționari și de valoare foarte mare pentru înalții funcționari" a fost confirmată de un martor din dosar.

Un alt martor a declarat că, la solicitarea lui Gabriel Strutinsky, la rândul său inculpat în dosar, a transmis reprezentanților unei societății care intenționa să construiască un mall că prin semnarea unui contract de publicitate cu o societatea controlată de Radu Mazăre va fi asigurată emiterea tuturor avizelor, autorizațiilor și a altor documente de către Primăria Constanța. De asemenea, martorul a arătat că decizia privind emiterea autorizațiilor de construcție în cazul proiectelor mari, de tip mall, era luată de primar.

Procurorii mai susțin că după ce Radu Mazăre a luat mită un milion de euro de la o altă societate care dorea să construiască un mall toate avizele necesare au fost eliberate cu o promptitudine care "a depășit chiar limita posibilului", în condițiile în care în alte cazuri eliberarea documentelor de urbanism se făcea cu întârzieri de câteva săptămâni.

 Mai multe pe Agerpres