MENIU

RECORDURI de cazuri noi de infecție cu COVID în 7 țări europene: Cifrele au EXPLODAT

Bilanțul zilnic de infecții cu coronavirus din Austria a doborât recordul anterior, după ce s-au înregistrat aproximativ 30.000 de infecții în doar 24 de ore, fapt ce demonstrează că  varianta Omicron, extrem de contagioasă, continuă să se răspândească. Tot astăzi, Slovenia și Croația au raportat și ele bilanțuri record de cazuri noi de COVID-19, de 12.285 și, respectiv, 10.427. În cazul celor două țări, cifrele reale ar putea fi mai mari, și asta deoarece laboratoarele nu au putut procesa toate testele suficient de repede.

 
"Avem aproape 30.000 de infecții. Este o cifră înspăimântător de mare", a declarat cancelarul Karl Nehammer, într-o conferință de presă, relatează Reuters.
 
Precedentul record de noi cazuri zilnice de Covid-19 a fost de 17.006 și s-a înregistrat în urmă cu o săptămână.
 
Cât privește situația din Slovenia, țara a înregistrat un salt de 41,5% față de ziua precedentă și cu aproape 80% mai multe cazuri decât miercurea trecută. Țara situată în sudul Europei Centrale a scurtat perioada de carantină pentru cei angajați în sectoarele sănătății, asistenței sociale și educației pentru a permite funcționarea normală a acestora.

Croația, cu un salt zilnic de 38% în ceea ce privește numărul de cazuri, a raportat 45 de decese.

Lucrurile nus e opresc, însă, aici. Germania a anunțat 112.323 de noi cazuri, o raportare zilnică ce trece pentru prima oară de 100.000 de infecții. În ciuda acestui fapt, ministrul Sănătății a declarat că vârful nu a fost încă atins.

Ungaria a raportat un nivel maxim de 14.890 de infecții, dar numărul celor spitalizați cu Covid-19 a rămas la un nivel relativ scăzut.

Bulgaria și Cehia au depășit și ele, astăzi, toate bornele anterioare privind numărul de cazuri înregistrate într-o perioadă de 24 de ore.