MENIU

RECORD! Un sniper a atins cea mai îndepărtată țintă.Insurgentul vizat nici nu știa ce i se întâmplă

Recordul mondial pentru cea mai îndepărtată țintă a fost atins de un reprezentant al forțelor speciale de elită canadiene masate în Irak. Un lunetist canadian a doborât un record absolut, împușcând un militant ISIS aflat la la două mile distanță.

Un membru al Joint Task Force 2 a ucis un insurgent ISIS de la o distanță de 3.540 de metri (mai mult de două mile), au confirmat joi forțele armate canadiene. Lunetistul a folosit o armă tip McMillan TAC-50, fiind nevoie de mai puțin de zece secunde pentru a atinge ținta.

O sursă militară a declarat pentru The Global and Mail că împușcatura a împiedicat un atac al insurgenților:

„Acțiunea lunetistului în cauză a distrus efectiv un atac al Daesh asupra forțelor de securitate irakiene. În loc să arunce o bombă, care ar putea ucide civilii din zonă, aceasta demonstrează o aplicație de forță foarte precisă și pentru că era atât de departe, băieții răi nu aveau idee ce se întâmplă”, citează publicația Metro.

O altă sursă a declarat publicației că lovitura este „o faptă incredibilă” și „un record mondial care nu ar putea fi niciodată egalat”.

Într-o declarație emisă de oficiali s-a relatat că nu se vor expune nici identitatea, nici alte detalii ale acțiunii în cauză, din motive de securitate.

Uciderea insurgentului a fost confirmată de o înregistrare video de la locul faptei.

Recordul anterior a fost ținut de lunetistul britanic Craig Harrison. Acesta ucis un trăgător taliban de la 2,475 de metri distanță.