MENIU

Record mondial la doar 17 ani: a zburat singur în jurul lumii, timp de 5 luni - VIDEO

Sursa foto: Facebook / People's Daily, China

Un adolescent de doar 17 ani a zburat singur în jurul lumii cu un avion de mici dimensiuni. Acesta a doborât, astfel, două recorduri mondiale și a devenit cea mai tânără persoană care a făcut o astfel de călătorie. Aventura a durat cinci luni și a străbătut 52 de țări, de pe 5 continente. 

Mack Rutherford are 17 ani și este pilot. După cinci luni în care traversat 52 de țări de pe cinci continente, adolescentul a ajuns din nou în Bulgaria, acolo unde a început aventura vieții sale. Pe lângă faptul că a devenit cea mai tânără persoană care a zburat singură în jurul lumii, băiatul este și cea mai tânără persoană care a făcut această călătorie cu un avion ultraușor.

Planificată inițial să dureze doar trei luni, călătoria a durat mai mult din cauza mai multor obstacole întâmpinate pe drum, cum ar fi ploi torențiale, furtuni de nisip și căldură extremă.

„Sunt foarte fericit că am putut să-mi închei călătoria de cinci luni în jurul lumii și m-am întors la Sofia în siguranță și cu succes. A durat ceva mai mult decât ar fi trebuit, dar am aterizat și totul este foarte bine”, a mărturisit Mack Rutherford.

O mulțime de oameni l-au așteptat pe tânăr la aeroport pentru a-l felicita, printre care și familia. Unul dintre recordurile bătute de băiat a fost deținut înainte chiar de sora acestuia, Zara, în vârstă de 19 ani, care și-a încheiat călătoria cu o aeronavă mică în luna ianuarie.

Născut într-o familie de aviatori, Rutherford s-a calificat pentru licența de pilot în 2020, ceea ce l-a făcut, la acea vreme, cel mai tânăr pilot din lume, având 15 ani.

Tânărul pilot speră că performanța sa îi va inspira și pe ceilalți să își urmeze visele.

„Urmați-vă visele și ele se vor împlini în cele din urmă. Doar munciți din greu, lucrați din greu și puteți să vă urmați visele”, a mai spus Mack Rutherford.

Mai multe articole despre:
adolescent pilot zbor avion