MENIU

Record în SUA pe fondul epidemiei de COVID-19. Peste 6 milioane de americani s-au înscris pentru ajutor de șomaj în doar o săptămână

somaj sua

Milioane de americani au depus actele pentru ajutoarele de șomaj săptămâna trecută, în condițiile în care firmele continuă să concedieze oamenii pe fondul focarului de coronavirus. Astfel, doar săptămâna trecută, 6, 6 milioane de americani s-au înregistrat pentru ajutorul de șomaj, ceea ce reprezintă un record în condițiile în care economiștii estimau că doar 3,5 milioane de cetățeni vor cere ajutor, potrivit CNN.

Cu o săptămână în urmă, se înregistrase un alt record, 3,3 milioane de americani înregistrându-se pentru ajutorul de somaj. Schimbarea neașteptată survenită pe piața muncii din SUA „a implicat o rată a șomajului în timp real de 10,1% la minimum”, a declarat Joseph Brusuelas, economist șef la RSM.
 
Deoarece comapniile continuă să își închidă porțile și oamenii sunt nevoiți să stea acasă pentru a limita ritmul de răspândire a coronavirusului, este de așteptat ca tot mai mulți americani să aibă nevoie de ajutor guvernamental.

Raportul în ceea ce privește situația locurilor de muncă pe luna martie urmează să fie dat publicității mâine, la 8:30 AM ET. Estimarea economiștilor este pentru o scădere a numărului de contracte active în cuantum de 100.000, rata șomajului crescând astfel până la 3,8%, față de nivelul minim istoric de 3,5%, mai arată sursa citată.


Mai multe articole despre:
sua somaj sua efecte coronavirus covid-19