MENIU

Record de nașteri la cea mai mare maternitate de stat din București. Câți copii s-au născut în lunile iulie și august

Sursa foto: Arhivă

În lunile iulie și august, au avut loc 548, respectiv 510 nașteri, la Spitalul Clinic Filantropia București, cea mai mare maternitate din Capitală. Este un număr record atât pentru maternitate, cât și pentru secțiile de obstetrică-ginecologie din București.

Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții unității medicale pe pagina de Facebook.

,,În lunile iulie și august, în Spitalul Clinic Filantropia, au avut loc 548 și respectiv 510 nașteri, un număr record pentru noi dar și pentru spitalele sau secțiile de obstetrică -ginecologie din București. Ne bucurăm pentru toate gravidele care au născut la Filantropia și le mulțumim pentru alegere”, au declarat aceștia.

Managerul interimar al Spitalului Filantropia, dr. Nicolae Gică susține că femeile care au născut în Spitalul Filantropia în aceste luni sunt majoritar tinere, iar cele mai multe dintre ele au fost la prima naștere.

„De la începutul anului, numărul nașterilor a crescut de la o lună la alta, ceea ce s-a reflectat și în numărul record de nașteri din această perioadă la Spitalul Filantropia”, au mai transmis reprezentanții unității medicale.

În 2020, anul pandemiei, în România s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 100 de ani.

2020 a fost anul cu cele mai puține nașteri în România din 1967 încoace. 163.000 de copii au venit pe lume, cu peste 40.000 mai puțini decât în 2019.