MENIU

RECORD de infectări cu COVID-19 în Coreea de Sud, după o importantă sărbătoare anuală. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri

Ceremonie specifică Chuseok, în Coreea de Sud / Foto: Profimedia

Record al infectărilor cu COVID-19 în Coreea de Sud după Chuseok, una dintre cele mai importante sărbători din această țară asiatică, un festival al recoltei pe care întreaga națiune îl sărbătorește împreună. Astăzi au fost raportate 2.434 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, cu aproape 700 mai multe față de ziua precedentă, o cifră record de la începerea pandemiei și până în prezent.

Dintre noile infectări, 2.416 s-au înregistrat la nivel local, iar celelalte 18 au fost detectate la călători proveniţi din străinătate, potrivit Agenţiei de Prevenire şi Control al Bolilor Infecţioase (KDCA), relatează Agerpres.

Regiunea capitalei (formată din Seul, localitatea învecinată Incheon şi din provincia Gyeonggi) a înregistrat un nou record zilnic de contagieri de la începerea pandemiei, cu 1.747 de noi cazuri, ceea ce reprezintă 72,3 % din totalul infectărilor.

Lucrurile nu stau deloc bine nici în Seul. Capitala Coreei de Sud, care servește drept casă pentru 9,7 milioane de persoane, a raportat 903 contagieri în ultimele 24 de ore.

Cifrele vine la finalul unei perioade festive de cinci zile, încheiate miercuri, 23 septembrie, cu prilejul "Chuseok", festivalul recoltei, care se sărbătoreşte în familie şi presupune deplasări a milioane de persoane în întreaga ţară.

Deşi Coreea de Sud este unul din statele date ca exemplu în ceea ce privește modul de gestionare a pandemia de coronavirus, cu un bilanț total de 295132 de infectări și 2.434 de decese, ritmul lent al campaniei de imunizare şi răspândirea variantei Delta a COVID-19 au făcut ca ţara să înregistreze în ultimele 80 de zile o medie de 1.000 de cazuri zilnice.

În ceea ce privește campania națională de vaccinare anti-Covid, până în prezent, 72,3 % din populaţie a primit cel puţin o doză, în timp ce 44 % este vaccinată cu schema completă. Autoritățile speră să se ajungă la 70 % imunizare cu schema completă până la sfârşitul lunii octombrie.

Pe 27 septembrie, autorităţile sanitare din Coreea de Sud ar putea să anunţe lansarea campaniei de vaccinare a minorilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, şi a femeilor însărcinate. Startul unei astfel de campanii ar putea fi dat în ultimul trimestru al anului acesta.