MENIU

RECORD de contaminări în Brazilia și primul caz de reinfectare cu Sars-Cov-2 depistat

RECORD de contaminări în Brazilia și primul caz de reinfectare cu Sars-Cov-2 depistat

Brazilia a raportat, miercuri, cel mai mare număr de cazuri Covid-19 de la debutul pandemiei, respectiv 70.574. Recordul precedent, de 69.074 de contaminări, a fost atins în iulie. Autorităţile din Sao Paulo au raportat și primul caz de reinfectare cu noul coronavirus. 

Brazilia, a treia cea mai afectată țară din lume de pandemie, după SUA și India, se confruntă de la începutul lunii trecute cu o explozie a noilor infectări și a deceselor. Bilanțul total depășește șapte milioane de cazuri Covid-19 și 183.822 de decese. 

Cel mai afactat este Rio de Janeiro. Cu o populație de 17 milioane de locuitori, statul are o rată a mortalității de 140 la 100.000 de oameni, față de 87 în restul țării şi 96 în Sao Paulo.
Autorităţile din Sao Paulo au raportat și primul caz de reinfectare la o femeie de 41 de ani, care a mai contractat coronavirusul în iunie.

Recent, ministerul Sănătății a anunțat un plan național de vaccinare, care se va derula pe parcursul a 16 luni după aprobarea sa de către Anvisa, autoritatea sanitară din țară. Campania vizează imunizarea a cel puțin 70% din populație, respectiv 150 de milioane de persoane. 

Aflându-se inițial printre liderii sceptici, Președintele Jair Bolsonaro și-a schimbat tonul miercuri și le-a transmis brazilienilor că doar vaccinarea va permite revenirea la o viață normală. Liderul brazilian s-a infectat cu noul coronavirus în iulie și s-a vindecat după aproape trei săptămâni, notează Agerpres. 

Citește și: ”Statul brazilian Sao Paulo dă undă verde campaniei de vaccinare antiCovid-19 cu un vaccin rusesc, NEOMOLOGAT încă”