MENIU

Recompensa oferă o companie rusească pentru distrugerea tancurilor occidentale de pe frontul din Ucraina. Sumele aruncate în joc

Tanc Leopard 2/ Captură Twitter

O companie rusească a declarat că va oferi 5 milioane de ruble, echivalentul a 72.000 de dolari, în numerar primilor soldați care vor distruge sau captura tancuri de fabricație occidentală în Ucraina. Anunțul vine la scurt timp după ce Kremlinul a promis că forțele rusești vor distruge orice mașini de luptă livrate în Ucraina, transmite Reuters.

Statele Unite, Germania și alte câteva țări europene au promis că vor trimite Kievului zeci de tancuri grele de luptă în următoarele câteva luni pentru a ajuta la creșterea capacității militare a Ucrainei, în timp ce războiul se apropie deja de finalul unui prim an de conflic (pe 24 ianuarie - n.r.), relatează HotNews.ro.

Decizia a fost criticată de Kremlin, care a apreciat ca fiind vorba despre o escaladare periculoasă, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că tancurile vor „arde" pe linia frontului.

Acum, o companie rusă care produce materiale pentru industria energetică a anunțat că oferă bani cash militarilor ruși care „capturează sau distrug" tancurile Leopard 2, de fabricație germană, sau Abrams, de fabricație americană.

Moscova a susținut, prin vocea lui Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la Viena la Forumul OSCE, că mașinile de luptă sunt „niște bestii” echipate cu proiectile subcalibrate cu perforare de blindaj cu miez de uraniu.

Compania a declarat că va plăti cinci milioane de ruble, adică 72.000 de dolari, primului soldat rus care va distruge unul dintre tancuri și 500.000 de ruble, echivalentul a 7.200 de dolari, pentru toate atacurile ulterioare.