MENIU

REBU nu se va mai ocupa de salubrizarea sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a reziliat contractul cu REBU, din cauză că firma nu oferea servicii de calitate, iar până în luna august va organiza o licitaţie pentru a stabili un nou operator care va salubriza sectorul , a declarat, joi, pentru NewsIn, primarul Andrei Chiliman.

"Am reziliat contractul cu firma REBU deoarece firma făcea o curăţenie nesatisfăcătoare în sector, nu a funcţionat bine în acest sector, în condiţiile în care am cerut de nenumărate ori conducerii firmei să facă curăţenie ca la ei acasă, în Germania. Sunt extrem de nemulţumit de modul cum funcţionează, asta este motivul pentru care am cerut rezilierea", a explicat Chiliman.

Edilul de sector a explicat, de asemenea, că doar 70 la sută dintre locuitorii sectorului 1 au contract cu firma REBU, iar gunoiul pe care îl fac ceilalţi 30 la sută " e aruncată în pungi, pe domeniul public". " Eu mă lupt cu REBU de doi ani de zile să funcţioneze într-un mod vestic, însă am constatat că dânşii au un mod balcanic de a funcţiona, iar eu nu pot să accept acest lucru", a adăugat Chiliman. " În sectorul 1 vrem servicii europene, într-o capitală europeană", a precizat Chiliman.

Primăria sectorului a încheiat un act adiţional cu societatea de salubrizare, în care se precizează că, în cazul în care Primăria nu doreşte continuarea contractului, aceasta trebuie să comunice firmei respective cu un an de zile înainte faptul că nu doreşte prelungirea contractului. Potrivit lui Andrei Chiliman, primăria sectorului 1 a transmis " acum un an şi o lună notificarea, de aceea putem rezilia contractul şi putem declanşa procedurile pentru licitaţie".

Până în luna august, când expiră contractul pe care REBU îl are cu administraţia sectorului 1, activitatea de salubrizare şi de desăpezire va fi asigurată tot de actualul operator. Primăria de sector, plăteşte, lunar, firmei REBU aproximativ un milion de euro pentru serviciile de salubrizare.
Mai multe articole despre:
contract REBU