MENIU

AVARIE MAJORĂ la TRANSELECTRICA: REALITATEA TV, bănci şi firme, afectate

Avarie majoră în sistemul energetic național. Activitatea mai multor firme din nordul Capitalei a fost puternic afectată. Printre ele și Realitatea TV, dar și bănci importante din sistem care au avut probleme cu serverele. Clienții acestora nu au putut să utilizeze cardurile ore bune. De vină pentru această situație este Transelectrica, operatorul național de transport. Un reductor al stației din Fundeni s-a defectat, și culmea, stația respectivă a fost retehnologizată cu 22 de milioane de euro. Cei care au fost afectaţi de această avarie pot face reclamaţii la ANPC.

Azi dimineață la ora 4:32, a avut loc o avarie la un reductor de alimentare al Transelectrica. Din acest motiv câteva stații ENEL din nord-estul Capitalei nu au primit curent electric.

Cei care au fost afectaţi de avaria majoră de la Transelectrica pot face reclamaţii la ANPC

REACŢIA TRANSELECTRICA DUPĂ AVARIE

"Avaria a fost generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune, în urma căruia cartierele bucureștene Obor și Fundeni, precum și o parte din localitățile Otopeni, Afumați și Fundeni au rămas nealimentate cu energie electrică. Stația electrică din Fundeni este o stație importantă în cadrul rețelei electrice de transport, care a fost retehnologizată în perioada mai 2005 - iulie 2007, cu o investiție de circa 22 de milioane de euro".

Reprezentanții Enel au declarat că problema nu a fost la ei: "A apărut un defect în rețeaua de electricitate din zona București, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor stații de transformare operate de E-Distribuție Muntenia în partea de nord și de est a Bucureștiului".

Probleme şi la Raiffeisen

De asemenea, clienții Raiffeisen au avut probleme sâmbătă dimineața în a-și folosi cardurile bancare, atât la ATM-uri, cât și prin serviciile de online banking. Între timp, tranzacțiile cu card, ATM și POS funcționează. 

"În urma penei de curent de astăzi, din nordul capitalei, întâmpinăm un incident din cauza căruia, momentan, nu funcţionează următoarele servicii: call-center, aplicaţiile online banking, tranzacţii cu cardul sau prin ATM, Lucrăm la remedierea cât mai rapidă a situaţiei şi vom reveni cu update-uri. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create", se arată într-un mesaj postat pe Facebook-ul băncii.

Ulterior, reprezentanţii Raiffeisen au scris tot pe pagina de Facebook  că site-ul este funcţional. "Vom reveni şi acolo cu update-uri. Lucrăm la remedierea aplicaţiilor de internet şi mobile banking. Începând cu ora 9:20 puteţi suna şi primi consultanţă de la colegii noştri din Call Center (*2000). Tranzacţiile prin card, ATM şi POS funcţionează de la ora 9:00. Lucrăm la remedierea: site Raiffeisen bank şi aplicaţii online banking", se arată în postarea de pe Facebook.  

Directorul companiei Transelectrica: A fost o avarie normală

Corina Popescu, directorul companiei Transelectrica, a declarat pentru REALITATEA TV că "a fost o avarie normală". "A fost o avarie normală, a explodat un reductor, dar problema s-a rezolvat între 3 şi 20 de minute", a declarat Corina Popescu la REALITATEA TV. 

Corina Popescu a declarat la REALITATEA TV că staţia a fost retehnologizată recent. "Sunt echipamente noi, moderne. Nu este vorba despre ceva vechi, este o investiţie finalizată. Este un reductor de curent", a spus aceasta

"Este un reductor de curent care s-a defectat, se întâmplă astfel de incidente. În momentul de faţă se demontează pentru a se repara, va fi supus unei expertize tehnice. Toţi consumatorii au fost alimentaţi, nu sunt probleme legate de siguranţă. A fost o avarie în martie şi acum una în Bucureşti. Nu am încercat să ascundem ceva", a declarat Corina Popescu la REALITATEA TV. 

Pentru anul următor, Corina Popescu a spus că Transelectrica are un plan de investiţii ambiţios, fiind vorba de 500 de milioane de lei.