MENIU

Realitatea TV, amendată la comandă de CNA. Herjeu a propus suma scandaloasă de 85.000 lei

CNA a amedat cu 85.000 de lei postul Realitatea TV pentru emisiunile în care s-a discutat despre negocierile PSD-UDMR, dinaintea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Şi asta după o plângere făcută de UDMR, care a reclamat că în emisiunile respective s-au făcut afirmaţii discriminatorii la adresa comunităţii maghiare din România.

 Membrul CNA Radu Herjeu a precizat într-un mesaj pe Facebook că el a propus această amendă.

"Mi-e teamă că, indiferent câte amenzi am da şi cât de mari ar fi, nu vom putea să-i responsabilizăm niciodată pe exaltaţii care nu se gândesc nicio clipă la responsabilitatea enormă pe care o au de a aborda subiecte sensibile cu calm şi echilibru, nu cu emoţii naţionaliste demne de o bodegă. Sigur de asta are nevoie românul mediu, care a vazut unguri doar la televizor, să i se zgândare idiosincraziile transmise din generaţie în generaţie. Sigur asta va rezolva problemele şi sensibilităţile istorice şi sigur asta îi va opri pe unguri să plece cu Transilvania în spate! Realitatea a primit, la propunerea mea (intermediară) o amendă 85.000 de lei, iar B1 20.000 de lei”, a scris Herjeu pe Facebook.

Rareș Bogdan, realizatorul "Jocuri de putere", a reacţionat dur după această sancțiune.

"CNA face un joc îndreptat împotriva României. Ce s-a întâmplat astăzi nu a fost o cântărire a unei reclamații (nefondată, repet, deoarece nu am instigat la ură, m-aș fi așteptat ca niște scriitori să aibă proprietatea termenilor), ci o judecată fără legătură cu plângerea", consideră Rareş Bogdan. "Trădătorilor! Slugilor! Vreti sa tac? Ma ambitionati. Voi lupta si mai crunt! Nu cedez chiar daca imi dau lacrimile de nervi in acest moment”, a afirmat realizatorul TV.

Mai multe articole despre:
amendă CNA Rareş Bogdan jocuri de putere