MENIU

Reacţie dură pe Facebook, după tragedia din Paris: "Imbecili ce sunteţi. M-am săturat de voi"

Mircea Cărtărescu, câştigătorul premiului de stat al Austriei pentru literatură europeană pe 2015

Scriitorul Mircea Cărtărescu a publicat pe contul personal de Facebook un mesaj aspru, în care i-a acuzat pe aceia care, în contextul atentatelor sângeroase de la Paris, "au reînceput dezgustătoarele polemici între dreapta şi stânga".

"În loc să privim realitatea în faţă (şi sutele de morţi ne cer asta), ne agăţăm de mizerabilele noastre ideologii. Pe ele le vedem, ele ne sunt dragi, nu oamenii care-au murit", a scris Cărtărescu pe reţeaua de socializare.

"Nu-i urâm pe cei care dispreţuiesc viaţa umană, ci pe cei care care cred altfel decât noi. Au reînceput stupidele şi dezgustătoarele polemici între dreapta şi stânga, de parcă despre asta ar fi vorba acum. Imbecili ce sunteţi, nu puteţi fi oameni, trebuie să fiţi credinţe, la fel de fanatice ca şi ale teroriştilor. M-am săturat de voi, mi-a ajuns. Măcar o zi puteaţi să tăceţi", a adăugat el.

De asemenea, vineri noapte, la scurt timp după ce Parisul a fost lovit de atentatele terosiste, Mircea Cărtărescu a postat un scurt mesaj: "E prea mult. Intrăm în haos. Va fi o noapte teribilă pentru Paris. Şi se lasă noaptea peste noi toţi".

Peste 120 de persoane au murit, iar alte peste 300 au fost rănite vineri noapte, în timpul mai multor atacuri teroriste comise în capitala franceză.

Atentatele au fost revendicate de gruparea Stat Islamic.