MENIU

Reacția SFÂȘIETOARE a părinților tinerei ucise într-un accident cumplit în 2019 - Cu cât a scăpat prietenul Gabrielei Rîpan

La doi ani de la moartea Gabrielei Rîpan, prietenul care a ucis-o în accident a scăpat cu o pedeapsă ușoară

La doi ani de la cumplitul accident în care studenta Gabriela Rîpan şi-a pierdut viaţa în Cluj, cel care a produs accidentul a fost condamnat la închisoare. Ce i-au spus părinții fetei ucise, care au venit special de la Suceava pentru a auzi sentința. 

Instanța l-a condamnat pe Tudor Cîrje la doi ani și șase luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. De asemenea, tânărul nu va mai avea dreptul să conducă timp de trei ani. Ştefan Tudor Cârje, 19 ani, din Floreşti, care conducea Mercedesul care aparținea tinerei Gabriela Rîpan, a pierdut controlul asupra volanului și s-a lovit de un stâlp. Gabi Rîpan a murit pe loc, fiind prinsă în mașină.

După mai bine de cinci ore de aşteptare, părinţii Gabrielei au izbucnit în lacrimi la aflarea sentinţei. Vasile și Liliana Rîpan s-au arătat profund nemulțumiți.

Familia Gabrielei Rîpan consideră însă pedeapsa ca fiind prea blândă și au anunțat că o vor ataca la Curtea de Apel.

Tragedia a avut loc în ianuarie 2019. Tânăra studentă primise maşina de la părinţi, în ziua în care a împlinit 18 ani. Gabriela l-a lăsat pe Tudor Cîrje să îi conducă maşina când acesta a provocat accidentul în care tânăra şi-a pierdut viaţa. 

După sentința dată, părinții victimei vor primi despăgubiri în valoare de 150 de mii de euro, iar fratele și bunica acesteia 100 de mii de euro.

„Fetița noastră nu mai este, el , indiferent de pedeapsă, se întoarce acasă. Pe fetița noastră nu o aduce nimeni înapoi”, au declarat, sfâșiați de durere, părinții Gabrielei Rîpan, potrivit Realitatea PLUS.

Accidentul în care a murit Gabi Rîpan s-a produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Huedin. Accidentul s-a produs în condiţii de viteză excesivă, de peste 150 de km la oră. Gabi Rîpan, pasageră pe locul din dreapta, a murit în timp ce şoferul, Tudor Cîrje, care era prietenul ei, a fost rănit foarte grav. Inițial procurorii l-au trimis în judecată pe tânărul clujean pentru ucidere din culpă, însă avocatul familiei Ripan a cerut și obținut schimbarea încadrării juridice a acestuia în omor, faptă prevăzută exclusiv cu condamnare la închisoare cu executare. 

Tudor Cîrje, care avea 19 ani când a provocat cumplitul accident,  fost condamnat de magistrații Tribunalului Cluj la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu executare.

„Condamnă pe inculpatul C.T. Ş., la pedeapsa de: -2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen.. În temeiul art. 67 alin. 2 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. g) C.pen., respectiv dreptul de a conduce autovehicule, pe o durată de 3 ani, a cărei executare va începe după executarea pedepsei închisorii (…)

admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de către părţile civile R. I. V. şi R. L. R., părinţii victimei, şi obligă asigurătorul de răspundere civilă Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA cu sediul procesual ales în loc. Cluj Napoca, str. Ioan Budai Deleanu, nr.48, jud. Cluj la plata către aceste părţi civile a sumei de 124.738,41 lei cu titlu de despăgubiri materiale, cu dobânda legală de la data accidentului, respectiv 21.01.2019, precum şi a sumei de câte 150.000 Euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale (…)

admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de către părţile civile R. B. şi A. M., fratele respectiv bunica victimei, şi obligă asigurătorul de răspundere civilă Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA cu sediul procesual ales în loc. Cluj Napoca, str. Ioan Budai Deleanu, nr.48, jud. Cluj la plata către aceste părţi civile a sumei de câte 100.000 Euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale (…)

obligă inculpatul în solidar cu Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA la plata sumei de 3500 lei cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 276 alin. 1 C.pen., obligă inculpatul în solidar cu Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA la plata către părţile civile a sumei de 8432,64 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, se arată în sentința pronunțată de Tribunalul Cluj, vineri, 4 iunie.

Mai multe articole despre: