MENIU

Reacţia secretarul general al ONU, după anunţul lui Trump legat de Ierusalim

Reacţia secretarul general al ONU, după anunţul lui Trump legat de Ierusalim

Statutul orașului Ierusalim nu poate fi soluționat decât printr-o 'negociere directă' între israelieni și palestinieni, a declarat miercuri secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la scurt timp după ce președintele american Donald Trump a anunțat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite AFP.

Guterres a amintit că el s-a pronunțat întotdeauna 'contra oricărei măsuri unilaterale' în cazul statutului Ierusalimului.

''Nu există alternativă la soluția (coexistenței, n.r.) a două state cu Ierusalimul drept capitală a Israelului și a Palestinei'', a adăugat secretarul general al Națiunilor Unite.

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a statului Israel, anunț ce marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu.

Totodată, Trump i-a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și a anunțat că vicepreședintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile. Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creștină, iudaică și musulmană, n.r.) și că Israelul are dreptul de a-și decide propria capitală.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
SUA ONU Donald Trump